– De som har lang fartstid hos oss sier at man må tilbake til ekstremværet Ivar i 2013 eller faktisk tilbake til nyttårsstormen i 1992 for å finne noe som kan måle seg med det været vi har hatt de siste dagene, sier kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem i Tensio til Nea Radio.

Han sier at det er en januar som vil gå over i historien for de som jobber med strømforsyningen. Det har vært veldig mye feil og fryktelig mye å gjøre. Totalt i det siste døgnet så er det 60 000 kunder av Tensio i Trøndelag som har vært uten strøm i kortere eller lengre tid.

Har mye personell ute

Eidem sier at de har hatt alt tilgjengelig mannskap ute men at de nå får hvilt noen for å opprettholde beredskapen.

– Vi har mye personell ute som jobber med de trønderne som ikke har fått strømmen tilbake ennå. Det siste døgnet har vi hatt alt tilgjengelig personell ute. Nå er det noen som hviler seg så vi er klar til å ta i mot det som måtte komme, sier han om det dårlige været som er varslet senere i uken.

Langtidskonsekvenser

Eidem sier at reparasjonene de gjør etter uværet vil føre til mer oppfølging senere. Han sier at det er alltid slik at når det kommer heftige værsystem så vil alltid det strømnettet som er værutsatt få feil.

– Det går ikke å lage et strømnett som tåler all slags vær. Vi er nok nødt til å leve med at vi får feil i strømnettet når det kommer slike værsystem men heldigvis skjer ikke det så ofte, sier Eidem.