– Gimmicken falt i godt i smak og var vellykket, sier Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås.

Han er en av 26 ordførere fra Trøndelag som er på Grüne Woche - en av verdens største matmesser.

Trøndelag står for 20 prosent av matproduksjonen

Utstillerne serverer omlag 400 000 besøkende en smakebit av det Norge har å by på av lokal mat og reiselivsopplevelser.

Trøndelag er nå den største matregionen i landet og står for 20 prosent av matproduksjonen i Norge. – Derfor er messa en viktig møteplass for trønderske matprodusenter, sier en av dem som er på Grüne Woche, mener Refsethås:

Saken fortsetter etter lydklippet

Norges deltagelse på messa er er en del av en utviklingsstrategi som skal bidra til å nå politiske målsettinger innenfor mat- og reiselivsområdet. Grüne Woche skal også være en viktig arena for dialog og utforming av ny politikk og nye virkemidler innenfor mat, reiseliv og relaterte områder.

Landbruket viktigste næring

- Landbruket er Trøndelags viktigste næring, og Grüne Woche er en viktig møteplass. Trøndelag vil markere seg som en sterk, attraktiv og spennende mat- og opplevelsesregion, sier landbruksdirektør Tore Bjørkli hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Trøndelag er med som region sammen med Fjord Norge og Fjellnorge. I løpet av de ti dagene messa pågår skal mat- og reiselivsaktører sørge for at verden får smake og oppleve Trøndelag.

Sju regioner representerer Trøndelag i år. Det er Oppdal, Røros, Øyriket, Fosen, Trondheim og omegn, Den Gyldne Omvei og Namdalen med Namdalskysten.