Trondheim kommune har nå store utfordringer på grunn av korona-fravær, og fraværet kan øke ytterligere i tida framover. Mangelen på medarbeidere rammer spesielt skoler, barnehager og viktige tjenester innen helse og velferd.

Prekær situasjon

- Mange ansatte i kommunen er nå borte fra jobb på grunn av sykdom eller fordi de er i karantene. Denne situasjonen kan forverres de neste ukene på grunn av smittespredning. Kommunen trenger derfor ekstra krefter for å betjene en del av disse tjenestene, skriver Trondheim kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Kommunen beskriver situasjonen som prekær, og oppfordrer interesserte søkere til å ta kontakt snarest.

- Vi oppfordrer alle som kan bidra om å søke på utlyste stillinger hos oss, slik at vi sammen kan gjøre et løft i denne utfordrende situasjonen, sier helse- og velferdsdirektør Wenche P. Dehli og oppvekst- og utdanningsdirektør Lasse Arntsen.

Ber pensjonister hjelpe

Kommunen trenger folk innen helse og velferd. Både på bo- pg aktivitetssenter, i hjemmetjenesten og til vaksinering, smittesporing og bemanning sv koronatelefonen.

Innen skole trengs er det behov for tilkallingsvikarer i både korte og lengre vikariat. Også på SFO og i barnehagene er det stort behov for vikarer.

- Behovet for flere medarbeidere er stort, står det i pressemeldingen.

Kommunen ber også om hjelp fra pensjonister og studenter, for å kunne opprettholde et tilfredsstillende tilbud til innbyggerne. Søkere må ha noe real- eller formalkompetanse.

- For mange kan det også bli mulighet for fast ansettelse, skriver de.