- Det jeg kan si er at hun fikk en reaksjon etter en del år som toppidrettsutøver, der hun kjente at kroppen ikke responderte som den har gjort tidligere og da gikk det på kroppsvekten som økte fra det den var tidligere, og det vet vi jo at har mye å si i hopping, sier Meyer.

Lundby måtte da finne alternative løsninger til både trening og livet generelt for å få kroppen i balanse igjen og trene det som er mest hensiktsmessig for å på sikt hoppe på ski igjen.

Skal vi danse

Det har tidligere kommet reaksjoner på Lundbys deltakelse i årets sesong av "Skal vi danse", blant annet har Emil Iversen gått ut og kalt hennes opptreden der for uprofesjonell. Nå viser det seg at deltakelsen er mer gjennomtenkt enn kanskje Iversen og andre kritikere har skjønt.

- Hun søkte jo etter ting som hadde mye aktivitet og som holdt på lenge. Hun har trent en økt om morgenen på Olympiatoppen før lunsj, så danset i seks timer etter lunsj. Hun hadde håpet at det skulle få henne i bedre balanse, men det har ikke lyktes, sier Meyer.

Stolt

Meyer sier at eleven tenker langsiktig nå, og ikke ønsker å gjøre ting hun ikke er komfortabel med for å gå ned i vekt.

- Vi gjør det på en sunn måte med eksperthjelp fra Olympiatoppen. Det vitner om en utøver som er i stand til å ta gode valg for å kunne fortsette en lang karriere innen hoppsporten.

Han er stolt av Lundby som står frem, men også av laget sitt som han mener har klart å skape en god takhøyde for å snakke om ting som er vanskelig.

- Vi har skapt en god ramme som gjør at alle tør å si hva man mener, sier Meyer.

Hør intervjuet med Christian Meyer her: