I Trøndelag går Fylkesvei 30 fra Støren i Midtre Gauldal kommune, videre opp gjennom Holtålen, før den ender opp like sør for Røros, og fortsetter videre nedover Østerdalen.

Seniorrådgiver Rannveig Skansen fra Trøndelag fylkeskommune

Seniorrådgiver Rannveig Skansen fra Trøndelag fylkeskommune forteller at de i møtet vil orientere om planarbeidet i prosjektet og at det blir mulig for alle trafikanter å stille spørsmål både i forkant og underveis i møtet. På grunn av korona-situasjonen blir dette møtet erstattet med det tradisjonelle «folkemøtet.»

Lokalt initiativ

Prosjektet «Rute 30» starta som et lokalt initiativ for flere år siden med det mål å få utbedra veien, men ingen store grep ble igangsatt.

Hva er status i dag?

- Nå er fylkeskommunen i gang med den formelle prosessen ved å lage et bompengeprosjekt som er forankra i et politisk ønske der en blant annet vurderer trafikksikkerheten. Det er igangsatt et regulerings planarbeid, særlig mellom Støren og Singsås, der det er seks delområder det jobbes med. Behovet er stort på strekningen da det er lange og kronglete veier med små og store utfordringer. I forprosjektet har vi prioritert det som vi tror vil være mest til nytte for trafikanten.

Nasjonal Transportplan?

Hva skal få til for å få en liten fylkesvei med i «det store gilde» Nasjonal transportplan?

- Her må nok våre politikere være flink til å synliggjøre et stort og rungende behov og være enige om at prosjektene har både nasjonal og regional verdi. Både politikere og administrasjon har jobbet med å få alternative midler inn i prosjektet. Deltagelse i møtet? Det er flere innganger til å delta på møtet. På fylkeskommunens FB-side kan en gå inn på arrangementer og melde seg på der, i tillegg er det også mulighet på Trøndelag fylkeskommune sin hjemmeside. På forsiden der finner du kalender og arrangementet «Digitalt folkemøte om fylkesveg 30 mellom Støren og Røros.»

- Send gjerne inn spørsmål på forhånd, men folk kan også stille spørsmål i en chat underveis i møtet, avslutter seniorrådgiver Rannveig Skansen ved Seksjon Strategi og utvikling veg hos Trøndelag Fylkeskommune.