– Trøndelag idrettskrets sier nei til strømming for alle utøver som er under 18 år. Videre ber man at det utarbeides forslag for retningslinjer for utøver som er under 18 år og som deltar i seniorklasse. Videre forutsettes det at norsk idrett som et minimum følger de lover og bestemmelser som følger i norsk lov i denne saken, skriver idrettskretsen i en pressemelding.

Trøndelag idrettskrets behandlet i styremøtet den 21. januar 2023 saken om strømming(MyGame)i idretten. Vedtaket var enstemmig.

Strek i regningen for My Game

VG har fulgt denne saken nøye. En aldersgrense på 18 år vil være en strek i regningen for MyGame: Det privateide selskapet har planer om å plassere ut automatiserte videokameraer på 2000 norske idrettsarenaer.

Selskapet ønsker å strømme aldersklasser ned til 15 år, med 13 år som absolutt laveste alder på utøverne som filmes.

For det skal norske idrettsklubber få 20 prosent av inntektene, mens det TV 2- og Amedia-eide selskapet får 80 prosent av det brukerne betaler. Et månedsabonnement på MyGame koster i dag 129 kroner.

Et prinsipielt spørsmål

Trøndelag idrettskrets sier i pressemeldingen at de la spørsmålet om dette ville være til ungdommens beste som grunn for beslutningen.

– Konklusjonen ble at man ikke kan se at dette er til ungdommens beste og definisjonen av ungdom settes da til de under 18 år. I tillegg er kommersialisering av ungdomsidretten noe vi ikke ønsker - toppidrett og voksenidrett er ok å kommersialisere, skriver idrettskretsen videre i pressemeldingen.

Saken skal behandles i Idrettsstyret i Norges idrettsforbund i løpet av mars.