– Å få en slik annerkjennelse foran hele matnorge var en skikkelig fin overraskelse, og oppmuntring til å fortsette arbeidet med å finne løsninger som er så ressursoptimale som mulig. Dette er en pris jeg setter høyt, og deler med alle på meieriet, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund til Nea Radio.

Runar Hollevik, Konsernsjef i NorgesGruppen delte ut prisen til meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

– Utmerkelsen «Grønn spydspiss» går i år til en leverandør som kjennetegnes av en verdibasert ledelse som tar vare på norske mattradisjoner, samtidig som de søker kontinuerlig forbedring i ny teknologi og forskning, sa Hollevik.

Han understrekte at Rørosmeieriet har stor fokus på lokale og bærekraftige produkter, og leverer høy kvalitet innenfor en etablert og stor kategori.

– Vi opplever at bærekraft er godt integrert og en naturlig del av deres virksomhet, og at visjonen «I takt med naturen» er styrende for deres valg og prioriteringe, sa Hollevik videre.

Stadig bedre

Lund sier videre at det er summen av de små miljøforbedringene over tid som setter spor.

– Vi har siden 2018 redusert vårt energiforbruk per liter innveid melk med 40% og CO2-utslippet med 55%, og i samme tidsrom har vi spart et strømforbruk som tilsvarer 37 husstander, sier han.

Hør intervjuet med Lund her: