Rektor ved Ole Vig videregående skole, Arild Ofstad, er glad for å ha elevene tilbake.

– Det var helt fantastisk å se dem komme tuslende inn i skolegården en og en, sier Ofstad litt rørt. Han forteller at de åpnet i to puljer, først den 27. april og deretter den store åpningen for et par uker siden.

– Nå er det slik at alle elevene er her to til tre dager i uka, mens resten av undervisningen foregår digitalt. I det store og hele så går det meste veldig greit, mener han.

– Vi er totalt mer enn 1500 personer her ved skolen, så det krever en del organisering å få smittevernskabalen til å gå opp.

Saken fortsetter under lydfila:

Glade elever

Ofstad sier at også elevene er glade for å være tilbake på skolen.

– Det er herlig å høre at ungdommene har savnet skolen. Det er vel kanskje litt sånn at man ikke helt vet hva man har før man har vært uten i en periode, ler han.

Også lærerne har savnet hverandre.

– Vi har, i likhet med veldig mange andre, hatt hjemmekontor og da merker man at en ikke får det samme fellesskapet.

Elevene er glade for å være tilbake.

– Det er artig å høre at ungdommene har savnet skolen sin, Litt sånn at vi ikke vet hva vi har før vi må vøre uten. Del av fellesskap.

Annerledes avslutning

Til vanlig har avgangselevene en fest i Stjørdalshallen der over 1000 mennesker deltar.

– Det sier seg selv at dette ikke går i år. Men vi gjør vårt beste for å jobbe fram en verdig løsning, slik at alle får en fin avslutning på tiden de har hatt her hos oss på Ole Vig videregående skole.