Hans Tronstad

Utdelingen fant sted i bankens hovedkontor i Trondheim. Dette var 22. gang banken arrangerte prisutdelingen. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut over elleve millioner kroner i stipend fordelt på vel 500 talent.

Banken mottok flere hundre søknader fordelt på kategoriene samfunn, idrett og kultur. Vinnerne ble kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori ble tildelt 50 000 kroner, mens øvrige vinnere fikk 20 000 kroner. I alt 23 talent mottok stipend.

Tre hovedvinnere

De tre kategorienes hovedvinnere ble:

Samfunn: Marcus Bomann (19) fra Steinkjer. Allerede som 11-åring visste han hva han ville med livet: Lansere et produkt som gjorde verden til et bedre sted. Som 15-åring startet han sitt første aksjeselskap. I dag har Marcus to prototyper klar for kommersialisering. Firmaene hans har hittil sysselsatt over 40 personer. Har mål om å gjøre Steinkjer til Norges nye teknologihovedstad.

Idrett: Malin Skulstad Sunde (18) fra Ålesund. Har spilt med flagget på brystet siden J15, og er nå kaptein på J19-landslaget. Spiller midtstopper for Trondheims-Ørn. Drømmen på lang sikt er proffkontrakt i utlandet.

Kultur: Malin Dahl Ødegård (22) fra Åndalsnes. Studerer ved NTNUs jazzlinje. Synger blant annet i bandet JUNO, som allerede har rukket å bli festivalyndlinger. I 2019 kommer deres første album. Komponerer også egen musikk. Drømmer om å gjøre musikken til levebrød og være en ressurs for lokalmiljøet – både der hun kommer fra, og der hun skal bo.

Fikk gode råd

Prisvinnerne fikk en hel dag i banken, hvor de på formiddagen startet med et faglig program der Birgit Skarstein, Johan Kaggestad og Eldar Rønning delte av sine erfaringer rundt hva som skal til for å lykkes. Dagen ble avsluttet med prisutdeling og festmiddag for talentene og deres inviterte gjester.

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere unge talent fra Midt-Norge, slik at de lettere kan nå sine mål.

- Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talent som viser vei og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom SpareBank 1 SMNs talentstipend, sier konsernbanksjef Eli Arnstad som leder bankens gavefond.

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Midt-Norge med 220 000 personkunder og

15 000 bedriftskunder. Hvert år bruker banken deler av sitt overskudd på allmennyttige formål. SpareBank 1 SMN har i de siste ti årene delt ut mer enn 650 millioner kroner til gode formål i regionen.