77 mennesker mistet livet i terrorangrepet mot Utøya og Regjeringskvartalet 22. juli 2011. En av disse var Aleksander Aas Eriksen fra Meråker, som kun ble 16 år gammel.

- På lørdag hadde vi en samling lokalt, hvor vi blant annet døpte vår nye båt, og den har vi døpt til Aleksander. Som heder og minne etter Aleksander, som tragisk ble borte på Utøya, sier nestleder og operativ leder i hjelpekorpset, Arnfinn Grambo.

Hvordan var det for de som var tilstede å se båten bli døpt etter han?

- Det var nok ganske sterkt. Noen av oss har visst det ganske lenge, mens for andre ble det kanskje litt overraskende. Men det betyr mye for oss å få hedre han.

- Han var en ildsjel uten like

Før helgen reiste flere i hjelpekorpset til Tyrifjorden, og dro fredag ut på Utøya. Noen av de som var med på turen hadde vært på øya tidligere, men for de fleste var den første turen.

- Det var en veldig sterk opplevelse, det må jeg si, sier Grambo.

Leder i hjelpekorpset, Sara Kristine Grøtting, sier det var mye følelser på kort tid.

- Det var hele følelsesspekteret fra den ene til andre enden. Alt fra at vi kunne stå å fortelle fine ting, flire og kose oss, til i det neste øyeblikket var hovedsakelig tårer. Heile spekteret på en ordentlig fin måte.

Grunnet sin unge alder, fikk ikke Aleksander lov å bli hjelpekorpser. Grambo sier Aleksander i mellomtiden engasjerte seg i Røde Kors ungdom, og ble leder der. I tillegg satt 16-åringen i styret til Stjørdal Røde Kors.

- Han var jo en ildsjel uten like. Han skulle jo bli hjelpekorpser, men han var for ung enda. Så han tok all utdanninga så han var ferdig utdanna, mangla bare siste månedene på alderen for å bli gammel nok til å gå med Røde Kors uniform, sier Grambo.

Beredskap på lokale vann

Under lørdagens dåp var også deler av familien til Aleksander til stede, Grambo har et inntrykk av at dette er noe de setter ganske stor pris på at Stjørdal Røde Kors har gjort. Den nye båten blir å se på de mange innlandsvannene i Værnesregionen.

- Dette er en ganske liten båt. På sjøen er det dekket med veldig bra beredskap, men alle de innlandsvannene vi har her i Værnesregionen er det ikke mange som har båt tilgjengelig for å søke og hente folk på. Så det er i hovedsakelig der da, sier Grambo.

Hør hele intervjuet med Arnfinn Grambo og Sara Kristine Grøtting i lydfilen under.