Søndag ble det klart at Speilsalen gikk helt til topps og vant "The Nordic Prize" årets restaurant i Norden.

Hver vår kåres det en vinner i hvert av de nordiske landene. Disse har så gått videre til den nordiske finalen.

I tillegg til Speilsalen hos Britannia i Trondheim gikk Restaurant Dill på Island, Finnjävel fra Helsinki, Koks fra Færøyene, Lieffroy fra Danmark og Oaxen Krog fra Sverige videre til finalen.

Alle finalistee var samlet da prisen ble delt ut under en lunsj på restaurant Hot Shop i Oslo. Juryleder i Norden var Bent Christensen og Norsk juryleder var Arne Ronold.

Speilsalen har vært Norges representant to år på rad etter å ha blitt kåret til årets restaurant i Norge både i 2021 og 2022. I fjor var det den danske restaurant Jordnær som vant kåringen. Tidligere vinnere inkluderer både Geranium, Noma, Maaemo og Renaa.

- Britannia Hotel gratulerer hele teamet i Speilsalen med den flotte prisen og en særdeles sterk prestasjon. Den eksklusive restauranten Speilsalen på Britannia hotell i Trondheim vant søndag The Nordic Prize, og ble med det kåret til årets restaurant i Norden. The Nordic Prize er den mest prestisjefulle kåringen blant restauranter i Norden, og har siden 2009 blitt arrangert årlig av Den danske spiseguiden.

Tidligere har de norske restaurantene Re-Naa i Stavanger, Sabi Omakase i Stavanger og Maeemo i Oslo vunnet prisen, skriver Britannia på sine hjemmesider.