I dag, lørdag, er det 530 dager igjen til startskuddet går for ski-VM i Trondheim. Det ble markert med en verdenspremiere av VM-maskoten, som er inspirert av 6500 barnetegninger og bærekraft.

Møtte maskoten og danset VM-dansen

– Vi har fått en kjempefin maskot, som vil skape masse engasjement og glede blant barn og unge. De fargerike vingene vil også minne oss om hvor viktig bærekraft er for skisporten, sier VM-sjef, Åge Skinstad.

Det var Skinstad selv som presenterte VM-maskoten under et fantastisk familiearrangement på torget i Trondheim.

Flere tusen barn fikk møte VM-maskoten og danse VM-dansen. Maskoten representerer sentrale verdier for det som skal bli tidenes mest bærekraftige verdensmesterskap på ski. Den er en kombinasjon av snømann og fugl, med fargerike fjær som symboliserer FNs bærekraftmål.

– Klimaendringer skaper utfordringer også for skisporten, hvor snømangel er et stort problem. Skal Norge fortsette å være en ledende skinasjon, må vi involvere barn og unge. Det var derfor helt naturlig å be dem hjelpe oss med å designe maskoten, sier Skinstad.

Ungene som var til stede under arrangementet der maskoten ble presentert, fikk skrive forslag til maskot-navn på en lapp. Foto: Berre

Foreslår maskot-navn

Det ble også gjennomført en tegnekonkurranse i forbindelse med at det skulle lages ny maskot.

Hun som gikk seirende ut av maskotkonkurransen, var 16 år gamle Nadia fra Frøya. Nå går VM-arrangøren i gang med nok en konkurranse: Barn og unge skal få bestemme hva maskoten skal hete.

– Barna som var til stede under lanseringen, fikk skrive sitt favorittmaskotnavn på en lapp. De som ikke var til stede, kan sende inn navneforslaget digitalt. Vi gleder oss til å gi maskoten et navn, sier markedssjef i ski-VM, Haakon Jensen.

Ski-VM arrangeres i perioden 26. februar til 9. mars 2025. Det blir den største idrettsfesten i Norge på 15 år. Det forventes at over 300 000 publikummere tar turen til VM.

– Et av de sterkeste minnene fra mesterskapet for mange, blir vår morsomme og spenstige maskot.