Om lag ti frivillige var med i søket etter mannen i 40-åra 17. mai. Letemannskapene tok en pause natt til torsdag, men fortsatte for fullt igjen torsdag formiddag.

Frivillige og mannskap fra politiet, Norske redningshunder, Røde kors, Norsk folkehjelp og sivilforsvaret deltar i søket etter mannen. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Siste observasjon av mannen er gjort ved Selbustrand 8. mai, og han ble meldt savnet 12. mai.

Gikk tom for drivstoff

Før mannen forsvant skal han og en person til kjørt sammen i en bil, som gikk tom for drivstoff. Dette skjedde tidlig mandag morgen ved Selbustrand.

Mannen i 40-åra forsvant mens den andre personen gikk for å finne drivstoff. Da vedkommende kom tilbake var mannen borte.

Et vitne Nea Radio har snakket med har fortalt at han snakket med mannen mandag ettermiddag, og at han da sa han skulle til en hytte i området politiet nå søker i.

Ingen nye svar om båten

Han skal ha tatt seg fra Selbustrand til Amdal i en båt. Det ble funnet en båt i dette området tirsdag, men politiet vet fortsatt ikke om det er denne båten mannen skal ha brukt. Det blir gjort undersøkelser av båten.

Søket foregår nå i et område fra Amdal og en kilometer vestover til ei kraftlinje. Området er begrenset, men det er krevende terreng. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Det var vitner som så en mann i en båt på Selbusjøen i retning Klæbu for en uke siden. Det er ikke sikkert at dette var den savnede mannen, men ifølge politiet er det mye som tyder på det.

Siste sikre observasjon av mannen er gjort rundt klokka 14.00 mandag 8. mai. Denne observasjonen er gjort ved Amdal på nordsiden av Selbusjøen. Hytta mannen skal ha vært på vei til er undersøkt, men uten spor etter savnede.

Ikke mistanke om noe kriminelt

Mannen ble ikke meldt savnet før fire dager etter at han forsvant, men politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt.

Til Adresseavisen sier de at det skal ha foregått en privat leteaksjon i forkant at han formelt ble meldt savnet.

Søket fortsatte 17. mai, men med mindre ressurser en tidligere. Siden det er vanskelig å få frivillige til å stille opp på nasjonaldagen. Men det var likevel om lag ti frivillige som deltok i søket.

Natt til torsdag tok letemannskapet en pause, men søket startet opp igjen torsdag formiddag.

Søket foregår nå i et område fra Amdal og en kilometer vestover til ei kraftlinje. Området er begrenset, men det er krevende terreng å søke i.

– Det er fortsatt noen teiger som vi må bruke ekstra mannskap på å undersøke. Det er veldig kronglete terreng der, og vi må bruke tau for å komme til, sier operasjonsleder Svein Erik Wagnild i Trøndelag politidistrikt til Selbyggen torsdag i 11.30-tida.