Politiet skriver i en pressemelding fredag at kvinnen i 40-årene er siktet for grov kroppsskade og fremstilles for fengsling i Trøndelag tingrett lørdag. Mannen i 30-årene er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Det er ikke tatt stilling til om mannen vil bli fremstilt for fengsling.

– Politiet vil be om varetektsfengsling for den siktede kvinnen med bakgrunn i bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare, sier påtaleansvarlig i saken, Lars Lundlie, i Trøndelag politidistrikt.

Politiet har siden hendelsen gjort en rekke avhør og kriminaltekniske undersøkelser, i tillegg til gjennomgang av digitale enheter og videoovervåkning. Dette arbeidet vil fortsette videre med full styrke.

– Per nå er det to fornærmede i saken. Antall fornærmede i saken kan endres etter hvert som etterforskningen har kommet lengre, sier Lundlie.

Den ene fornærmede personen betegnes som lettere skadd, den andre personen er på St. Olavs hospital. Politiet kan ikke uttale seg mer om helsestatus.

Politiet kan bekrefte at det er en relasjon mellom de to siktede og at begge har status som siktet for grovt skadeverk etter en brann på NAV Falkenborg i Trondheim 26. mai i år.

De to siktede har per nå ikke ønsket å la seg avhøre av politiet, etter hendelsen på Saupstad helsestasjon torsdag.

Oppnevnt forsvarer for den siktede kvinnen er Kolbjørn Lium. Det er ikke avklart hvem som blir forsvarer for den siktede mannen.

Politiet har per nå ingen flere opplysninger å dele i saken, og det er for tidlig å si noe om motiv i saken.