- Det er veldig mange som er interessert i stein. Det er mye folk innom, og spesielt ungene er veldig interesserte, forteller Freddy Larsen, også kjent som steinmannen.

I Verket på Røros har Larsen satt opp stand med flere bord, og på dem ligger det tett i tett med fargerike steiner i ulike varianter. Til sammen er det rundt 1000 steintyper fra hele verden på standen hans.

- Men de fleste ligger under bordet, da jeg har en mindre stand enn vanlig.

Krystallhealing

Ved noen av steinene ligger det også små papirlapper, som kundene får med seg om de kjøper en stein.

- Mesteparten av kundene mine er opptatt av ulike former av krystallhealing og det er jeg ikke så god på, så da får de med seg noen krystallhealing-lapper, forteller Larsen.

På lappene står det hvilke egenskaper steinene skal ha. Selv er Larsen geolog og mest opptatt av det naturvitenskapelige.

- Tror du på at steinene har ulike egenskaper?

- Jeg er heller av typen som blir sjokkert over at ting som ikke skal fungere i min naturvitenskaplige verden, faktisk fungerer.

Selv har han opplevd effektene av krystallhealing, men vil ikke gi noen konkrete eksempler.

- Jeg har fått fjernet ganske fysiske ting ved hjelp av krystallhealing, og er litt sjokkert, for det skal ikke være mulig i min verden.

Favoritten er ametyst

Larsen startet med import og salg av stein da han så det var mange som solgte steiner som ikke var ekte vare.

- Det er viktig for meg at det finnes naturprodukter i et samfunn som snart bare har plast i alle varianter. Så for meg er det viktig med naturprodukter og ekte varer.

Favorittsteinen hans er ametyst.

- Den har en veldig mørk, fin, lilla farge, hvis du får tak i en ametyst av kvalitet. Det er en fantastisk stein.

Hør hele intervjuet med Larsen her: