- Trøndelag er et av stedene i landet som det selges mest Gastromat, så potetgullet kommer til å bli solgt i butikk. Jeg kan ikke skjønne noe annet, sier mannen bak Gastrogull Eirik Grønseth.

Potetgullet, som har smak av det populære krydderet Gastromat, er blitt en suksess allerede før det er tilgjengelig i butikkene.

Mer enn 9000 medlemmer på Facebook

- På fire og en halv måned har vi gått fra en liten Facebook-gruppe med noen få medlemmer, til å i dag ha over 9000 medlemmer. Så det er ganske "tullått", sier Eirik Grønseth.

Potetgullet blir produsert av Den Lille Chipsfabrikken. Utseendet på Gastrogullposen preges av munken som er en del av logoen til Gastromat-krydderet.

- Når potetgullet kommer i salg i butikk, for det kommer det til å bli etterhvert, så blir posene godt synlig med det gjenkjennelige designet, sier Grønseth

Det har gått fort i svingene siden idèen ble lansert.

- Å produsere et nytt potetgull på fire måneder er ekstremt kjapt. Gastromat og Den Lille Chipsfabrikken er såpass små at de ganske raskt kan kaste seg rundt å prøve ut en produksjon, sier han.

Etikken til Gastrogull blir nok å se i butikkene etterhvert.

Serveren til fabrikken gikk i svart

Produsentene visste at Gastromat var populært, men at det skulle bli et sånt trykk som det har blitt, var de ikke forberedte på.

- Jeg ble invitert til fabrikken for å se på produksjonen av de første posene. Den første leveransen skulle legges ut i nettbutikken, men da var trykket på bestillinger fra kundene så stort at det tok ett minutt før serveren gikk i svart, sier Grønseth.

- De har jobbet dag og natt for å håndtere 4000 bestillinger, så Gastromat er virkelig heltene i denne historien, sier han.

Finnes bare i nettbutikk foreløpig

Hva blir det neste? Gastromatsangen?

- Jeg venter på den jeg også, humrer Grønseth, som i tillegg til arbeidet med potetgull jobber som musiker.

Når kan man gå å kjøpe Gastrogull i butikk?

- Akkurat nå selges det bare i nettbutikken til Gastromat, men butikkene har begynt å banke på døra for å få selge det.

Det er enda litt som gjenstår før det blir salg i butikkene.

- Først skal det skrives kontrakter og man skal bli enige om pris før det kan selges, så det blir nok ikke med det første, sier Eirik Grønseth.