Sola kom fram og ga både den lokale 1.mai-komiteen og de mange frammøtte nytt håp i en ellers mørk verdenssituasjon.

Fellesarrangementet for Selbu og Tydal var denne gang lagt til bankplassen i Selbu, og det var to tydalinger som sørget for dagens taler.

TRAVEL ung dame: Emilie Græsli er leder i Trøndelag AUF og holdt sin femte appell for dagen. Foto: Andreas Reitan

Først Emilie Græsli, leder i Trøndelag AUF, og deretter dagens hovedtaler, Gunn Elin Flakne, fylkestingsrepresentant og for tida rådgiver i Fagforbundet.

1. MAI: Gunn Elin Høgli holdt hovedtalen under fellesarrangement for Selbu og Tydal, denne gang lagt til Selbu. Foto: Andreas Reitan

Begge tok utgangspunkt i den alvorlige situasjonen Europa for tida er inne i, men Russlands krig mot Ukraina som et overgrep uten sidestykke siden Hitler-Tysklands overgrep under andre verdenskrig.

Men også flyktningsituasjonen og behovet for en samlet folkelig solidaritet var noe begge var opptatt av.

Gunn Elin Høgli hadde tidigere på dagen holdt tale ved minnesmerket for 22. juli 2011 i Tordenskioldsparken i Trondheim, mens Emilie Græsli nok hadde hatt den travleste 1. mai-dagen, der besøket i Selbu var den femte appellen hun hadde denne dagen.

Alle frammøtte på banklassen i Selbu fikk kaffe og kaker i vårsola, og det var Alf Roar Slind fra 1. mai-komiteen som ledet arrangementet.

HÆRSLÆM underholdt fra paviljongen på bankplassen. Foto: Andreas Reitan

Musikalske innslag var det fra de fem unge medlemmene i Hærslæm samt fra trubadur-veteranen Geir Arne Nordvik.

Hør intervju med Emilie Græsli og Gunn Elin Høgli, der Græsli aller først tar opp situasjonen i Ukraina.