- Vi kom relativt tidlig. Jeg og moren min parkerte, og med broren min foran. Vi parkerte foran hverandre på ei midtrekke. Da jeg og moren min kom tilbake fra turen, har noen parkert oss inne.

Det sier Inga Hertz til Nea Radio. Søndag dro hun sammen med sin mor og bror til Bymarka i Trondheim, for å kunne nyte det gode været som hadde en tatt en snartur til Trøndelag.

Nea Radio har sett flere videoer fra ulike steder i Bymarka i Trondheim, som viser at det flere steder har vært parkeringskaos søndag.

Se video fra parkeringsplassen nederst i saken.

Lite hjelp å få

Den fine turen fikk derimot en kjedelig slutt, når de oppdaget hva som hadde skjedd på parkeringen på Henriksåsen i Bymarka i Trondheim.

- Jeg tok kontakt med de som sto på rekken bak oss, for jeg regnet med at det var de som hadde bestemt seg for å lage en tredje rekke, sier Inga, som samtidig sier det i alt var seks bilder som var innparkert da de kom tilbake fra turen.

Etter en liten stund kom Inga i kontakt med bileieren som sto parkert bak henne.

- Han da han var kommet før meg, og så ikke at det var tre stykker der da han kom, og det stemmer jo ikke.

Bileieren opplyste til Inga at han var på Storheia, og Inga innså at det ville ta en god stund før han kom tilbake. Hun tok derfor kontakt med sin bror, da han hadde parkert foran henne. Etter hvert kom broren tilbake fra sin tur, og Inga og flere andre fikk ut sin bil.

Det tok derimot ikke lang tid før parkeringskaoset på nytt ble verre, og enda flere biler igjen ble innparkert.

- I det han flytter bilen, så kommer det noen og tar den parkeringsplassen, slik at folk igjen blir innparkert. Handler om at folk ikke er observant og ser dette. Vi stoppet i hvertfall fem-seks stykker som skulle parkere inn biler på nytt. Da det dro folk fra den ytterste rekken, kom det nye som parkerte de inn igjen.

Vakter kom og hjalp til

Inga tok etter hvert kontakt med Trondheim parkering om situasjonen, som sendte parkeringsvakt for å bistå på parkeringsplassen.

Inga tror det vil være til stor nytte å ha parkeringsvakt.

- Det at det kommer folk slik som tidligere for å delegere og passe på at ingen blir innparkert, det mener jeg man er helt avhengig av på slike dager. Det er rett og slett for vanskelig for enkelte å se dette, og man er kanskje stresset, har med seg barn og vil bare raskt finne seg en parkeringsplass, og plutselig har man parkert inn noen.