– Jeg er ydmyk overfor de kundene vi har som er med å bidrar til denne veksten her, sier Administrerende banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank til Nea Radio.

I en periode med uro i de økonomiske markedene velger stadig flere trøndere Hegra Sparebank som bankforbindelse. Utlånsveksten i banken er på hele 14,1 prosent siste 12 måneder. Dette er vesentlig mere enn norgesveksten som er 5,1 prosent i samme periode.

Laukvik sier at han er både stolt og ydmyk over å ha så gode medarbeidere.

– Det er de menneskelige ressursene vi har som er lokalbanken for kunden. De snakker med dem hver eneste dag og gjør at de er fornøyde, sier han.

Høyt oppe

I den nasjonale kundeundersøkelsen som årlig blir utført av analyseselskapet Kantar, oppnådde Hegra Sparebank i 2022 en score på 82 poeng, noe som er helt i toppen av tilfredshet blant bankkundene i Norge. En viktig indikasjon på at bankens lokale tilstedeværelse utgjør en forskjell i en noe urolig tid som nå, mener Laukvik.

– Første halvår av 2022 har vært preget av økt inflasjon, prisøkninger og noe vanskeligheter med tilgang på varer. Vi merker at flere kunder er noe mer bekymret for hvordan prisøkningene vil virke på egen økonomi, sier han.

Banken snakker godt med hver enkelt kunde for å finne gode løsninger for den enkelte sier Laukvik.

– Banken har lojale og dyktige medarbeidere, gode og tette kunderelasjoner, korte beslutningsveier, godt omdømme og en sterk lokal forankring. Dette er viktig for å opprettholde bankens solide posisjon, sier han.

Godt resultat

Det er også svært god vekst i forsikringsporteføljen i banken. Inntekter fra kundene er økt med 3,6 millioner (16,6 prosent), sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2021.

Resultat før skatt hittil i år på 23,0 mill. Ved utgangen av 2.kvartal hadde banken en forretningskapital på over 4,5 milliarder kroner. Egenkapitalavkastning hittil i år er 9,5 prosent. Det gode resultatet har gjort at banken har kunne ansette flere folk.

– Samtidig syns jeg det er fornøyelig å kunne si at vi har økt bemanningen med 20 prosent siste året, fordi vi har den aktiviteten som vi har, avslutter Laukvik.

Hovedtall andre kvartal 2022

Resultat før skatt hittil i år 23,0 mill. (22,9 mill.) Egenkapitalavkastning hittil i år 9,5% (9,8%) Kostnadsprosent 51,3% (49,3%) 12 måneders Utlånsvekst 14,1% 1,4%)