For tredje året på rad stikker altså sjokoladeprodusenten Jentene på Tunet av med prisen International Chocolate Awards 2019. Denne gang med en lakrissjokolade, som nå blir presentert under Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Sjokoladeproduksjon på heltid

Samtidig er Jentene på Tunet i gang med å bygge nye produksjonslokaler, på Barogarden i Selbu, hjemme hos daglig leder Iris Martinsen Aune og Eivind Aune. Det var hit, til odelsgården til Eivind, at familien flyttet i 2009. Samtidig kjøpte de Selbutunet og drev dette som kurs og konferansesenter. I 2014 utvidet de med "Låven" og fikk da et selskapslokale med plass til 350 gjester.

I 2016 fikk de første konferansegjestene smake kortreist egenprodusert sjokolade, og Iris fikk fantastisk respons på produktene sine. Dermed økte også etterspørselen raskt. Året etter ble beslutningen tatt: – Sjokoladeproduksjon på heltid!

- De siste to årene har vært et eventyr, et sjokoladeeventyr akkurat slik vi drømte om, sier Eivind.

BYGGER NYTT: Prosjektleder Eivind Aune hjemme på Barogarden i Selbu. Foto: Andreas Reitan

Sjokoladeventyret fortsetter

Nå forvandles nå den gamle driftsbygninga til produksjons- kurs- og salgslokaler for sjokoladeproduksjon, og planen er at alt skal stå ferdig til jul. Selskapslåven er historie, men fortsatt skal Jentene på Tunet ta imot konferanse- og kursgjester.

- Det er hardt arbeid, det er bare det som teller, sier Eivind, for tida mest å finne med snekkerbukse og vernesko. - Men det er klart, vi gjør dette for å vokse ytterligere.

Bedriften har nå passert 200 forhandlere rundt om, og etterspørselen bare øker.

INTERNATIONAS CHOKOLATE AWARDS: Igjen! Gratulerer til Iris og de andre Jentene på Tunet. Foto: Jentene på Tunet