Stjørdals-Blink Svømming har i overført betydning opplevd et lite mageplask så langt i 2019. Da renseanlegget i hallen de brukte ble ødelagt i fjor høst, ble det klart at bassenget måtte holde stengt hele 2019 - muligens også lenger.

Som følge av det har de måttet reise til nabokommunen Malvik for å trene. Rent sportslig har det dessverre fått den konsekvens at flere medlemmer har sluttet.

Rent økonomisk har det også godt hardt utover klubb-kassa, for hver fredag har nemlig Stjørdals-Blink Svømming stekt og solgt vafler – hvilket har vært klubbens hovedinntekt. Grunnet hallbytte har dette ikke vært mulig å opprettholde i 2019.

Medlemmer har sluttet

- Jeg vet ikke om det skyldes lenger reisevei til trening, mindre attraktive midlertidige fasiliteter eller andre forhold som gjør at medlemmer vi gjerne skulle hatt med videre har valgt å slutte. Men med medlemsnedgang og uteblivelse av vaffel-inntektene er realiteten at vi har slitt litt med oppdriften hittil i år, sier Tove Storhaug som er leder i Stjørdals-Blink Svømming.

For mange norske klubber og idrettslag er nettopp salg av vafler en meget viktig inntektskilde. Og nettopp fordi Stjørdals-Blink Svømming ikke lenger har mulighet til å sikre klubben hardt tiltrengte vaffelinntekter, ønsket Mills og VG Lista å påskjønne klubben med en premie i forbindelse med en konkurranse knyttet til at VG lista 2019 i kveld går av stabelen i Trondheim. Blant mange verdige kandidater trakk altså den ærverdige klubben fra Stjørdal det aller lengste strået.

80 liter vaffelrøre

Fra i formiddag har ni svømmetalenter og nesten like mange foreldre kjørt i gang vaffelpressene i området ved festningen for å tilby rykende ferske vafler til deltakere på VG-arrangementet. For denne dugnaden får klubben også en pengepremie på 20.000 kroner av Mills, noe klubben setter veldig stor pris på. I tillegg har de ni ungdommene fått såkalte Golden Cirkle-billetter til konserten, som betyr at de kommer til å oppleve artistene som skal på scenen i morgen på veldig nært hold.

- Dette betyr mye for oss som klubb og for ungdommene som både deltar i vaffeldugnaden og får en stor konsertopplevelse i kveld. Klubben vår får nå en tiltrengt boost og ny motivasjon før vi tar fatt på høst-sesongen, sier Storhaug.