– En ansatt ved Halsen Barneskole har i dag testet positiv på koronatest, og vi har konkret grunn til å anta at dette er smitte med Omikron-varianten. Dermed må vi håndtere dette etter reglene for Omikron-tilfeller. Karantenereglene for andre nærkontakter gjelder som for husstandsmedlemmer av den smittede, skriver kommunen i en pressemelding. Hjemmeskole i morgen

Over 30 ansatte er testet og satt i karantene, og det utfordrer driften ved skolen. Derfor behøver skolen å benytte dagen i morgen for å kartlegge hvordan undervisningen og SFO-tilbud kan gjennomføres i dagene framover. Fredag driver Halsen skole hjemmeskole for samtlige elever, og SFO vil være stengt, opplyser kommunen i samme pressemelding.

– To små klasser er sendt hjem, og de 22 aktuelle elevene er testet av kommunens testteam og satt i karantene. Informasjon til foresatte er gitt, både de som får hjem barn i karantene, og de andre, fortsetter kommunen.

Prøveresultater fra dagens testrunde vil komme i løpet av helga, og videre smitteverntiltak vurderes fortløpende.

– Søsken, barn og foresatte av nærkontakter er ikke satt i karantene, men karanteneforholdene må sikres så godt som mulig med avstand i hjemmet. Egen informasjon er sendt ut til de aktuelle. Alle i skolen og alle i berørte familier bes følge nøye med om en får lette symptomer som kan være Covid-19 de neste 10 dagene, og få tatt en hurtigtest, legger kommunen til.