Ølstørn sier at de har prøvd å være synlig på facebook og i Stjørdals-Nytt. Utfordringen er at slikt koster penger og de ikke har de store budsjettene å ta av.

- En annen utfordring er at vi har planlagt å stå mye på stand, men hver gang har koronasrestriksjoner satt en stopper for det, sier han.

Den kommunale skolen og barnehage ble lagt ned høsten 2018 etter mye frem og tilbake på rådhuset i Stjørdal kommune. Siden skole/barnehage lokalene er så fine, så mente Ølstørn og flere det var for ille at det ikke lenger skulle være noe barn der.

Har frist

Flora Montessoriskole må ha minst 15 elever etter tre år for å få lov til å fortsette driften. I dag er de inne i det andre skoleåret. Ølstørn sier at han er litt overrasket over at det ikke er flere som har begynt.

- Det går jo an å søke dispensasjon og vi kommer til å gjøre det hvis vi ikke har nok elever. Men det finnes jo 2000 skoleunger i Stjørdal så man skulle tro at det ville gå greit å rekruttere 15 elever. Vi syns det er veldig rart at vi ikke har fått det til, men det er tydelig at vi gjør noe feil med annonseringen da, sier Joakim Ølstørn til Nea Radio.

Montessoripedagogikken

Det er ikke alle som vet hva Montessoripedagogikken står for. Ølstørn sier at det ligger videoer på nett om temaet og at de har informasjon om det på skolens nettside.

- Det aller beste er imidlertid å ta turen opp til Flora for å besøke skolen og snakke med Montessoripedagogene våre. De kan fortelle hva det dreier seg om, sier han.

- Hva er egentlig forskjellen på den og en “vanlig” skole?

-Overraskende likt syns jeg. De lærer det samme og så er det bare en litt annen måte å lære på. Pedagogene våre sier at de ser på alle elevene som en ressurs og at alle skal ha noe som de er flinke i, fortsetter Ølstørn.

Penger og transport

Skolen koster 500 kroner per elev for hver måned som går til skolemat. Montessoriskolen får statsstøtte på lik linje med kommunale skoler

Hvis elevene bor lengre unna skolen enn tre kilometer så har de rett på gratis skoleskyss fra hjemmet til skolen innenfor Stjørdal kommune sier Ølstørn.

- Bor du helt innerst i Skatval så har du rett på skyss med buss eller taxi til skolen vår helt gratis. Hvis du bor i Meråker så får du gratis skyss til kommunegrensa og så må du betale en egenandel derfra, sier han.