Lill Harriet Sandaune er gruppeleder for FrP i Trøndelag og også avtroppende sentralstyremedlem i partiet. Men da lista over aktuelle kandidater for det nye sentralstyret var klar, reagerte Sandaune.

– Dersom denne lista blir vedtatt, så vil sentralstyret, inkludert varamedlemmer, bestå av 14 menn og en kvinne. Det holder ikke, mener Sandaune.

Den ene kvinnen det er snakk om er Sylvi Listhaug og hun har ikke kommentert situasjonen.

– Jeg er likevel overbevist om at Sylvi mener det samme som meg, dette er ikke et representativt utvalg av befolkningen.

– Det kan virke litt gammelmodig, dette?

– Det er ikke bra utad. partiet må reflektere befolkningen, både når det gjelder kjønn, alder, geografi og andre forhold.

Hun mener at kvinner ikke er like snare til å ta lederverv og ansvar som det menn er.

– Langsiktig arbeid har vist i alle andre partier at kvinner tar ansvar?

– Ja, vi må nok bli enda flinkere til å jobbe med å få flere kvinner fram. Vi har en vei å gå, erkjenner Sandaune.

Hun innrømmer at hun er bekymret for om dette vil kunne slå dårlig ut i valgkampen.

– Som nevnt så er det dette med å reflektere samfunnet vi er en del av. Og så må vi erkjenne at vi har mange flinke kvinner i partiet som er klare for verv. Når vi har muligheten hender det at partiet lar være å gripe den, men velger annerledes, sier Sandaune som nå føler seg motivert til å likevel ta gjenvalg for sentralstyret.

– Dersom det er noen lokallag som mener jeg bør stille, så er det noe jeg sterkt vil vurdere, sier Lill Harriet Sandaune.

Hør intervjuet med Lill Harriet Sandaune i avspilleren under: