Da Kongen skulle besøke den ideelle organisasjonen DRIVE Norge i april, ble besøket utsatt grunnet snøkaos på Gardermoen. Et nytt besøk ble planlagt i august, men da var Kongen sykmeldt. Dermed har det storfine besøket latt vente på seg, men nå trekkes planene frem for tredje gang.

Ekstra gledelig

Nå planlegges det for fullt for at Kongen og Dronningen skal få gjennomføre et besøk den 16. april 2024, hvor de både besøker DRIVE og Skaun kommune. – For ungdommene som hadde gledet seg til besøkene i april og august, så er vi veldig glade for at vi kan gjenoppta planene igjen. Det er selvfølgelig ekstra gledelig at også Dronning Sonja blir med, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

Positivt lag

DRIVE er en sosial entreprenør som fremmer tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv inspirasjon til unge som trenger det mest. Organisasjonen er etablert i 83 lokalsamfunn rundt om i landet, og har flere forebyggende programmer. Et av disse er Kjør for livet, som er etablert i Skaun. Gjennom programmet får ungdommene ukentlige kveldssamlinger, hvor de er en del av et positivt lag. – Kongeparet vil få et innblikk i hvordan en Kjør for livet-klubb fungerer, og møte ungdommene som er en del av dagens tilbud i Skaun. Vi lever i en tid hvor vi ser mange utfordringer i ungdomsmiljøer over hele landet, og da er det ekstra viktig at Kongeparet besøker slike organisasjoner som oss for å rette søkelyset mot forebyggende arbeid blant barn og unge, avslutter Sørmoen-Børseth.