Politiet skriver i en pressemelding søndag at en mann i 20-årene sent lørdag kveld ble siktet for drap, etter funn av en død kvinne i en bolig i Stjørdal sentrum.

Det ble gjort innledende avhør av mannen natt til søndag, og siktelsen opprettholdes.

Meldte seg selv

Den siktede mannen meldte selv fra om hendelsen via telefon til politiet rundt klokken 20.00 lørdag kveld, og møtte deretter opp på politistasjonen på Stjørdal.

Der ble han tatt hånd om av politiet og ført til arresten i Politihuset i Trondheim.

Foto: Arild Berg

Den avdøde er en kvinne i 20-årene, som var gift med den siktede mannen. De to delte boligen der den avdøde ble funnet. Stjørdal kommunes kriseteam ble koblet på saken lørdag kveld, for å ta vare på de pårørende i saken.

– Mannen har forklart seg i avhør og virker å være innstilt på å samarbeide med politiet. Vi ønsker foreløpig ikke å si noe konkret om hva han forklarer og hvordan han stiller seg til straffeskyld, av hensyn til vitnepåvirkning. Det vil fremover bli gjort flere avhør av mannen og kretsen rundt mannen og fornærmede i saken, sier påtaleansvarlig Thomas Berg i Trøndelag politidistrikt.

Det er per nå ingen andre mistenkte i saken enn den siktede mannen. I tillegg til avhør, vil det bli gjort flere kriminaltekniske undersøkelser i løpet av dagen og gjennomgang av elektroniske beslag.

– Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å si noe om dødsårsak og motiv for drapet. Den siktede mannen vil trolig fremstilles for fengsling i Trøndelag tingrett førstkommende mandag, sier påtaleansvarlig Thomas Berg.