Lørdag ble det kjent at en ansatt ved en bank i Trøndelag var siktet for å ha underslått og hvitvasket et beløp på flere titalls millioner kroner.

Penger tapt

Mannen jobbet som innleid vikar i Sparebank 1 SMN, og banken anmeldte mannen for grovt underslag. Det kommer fram i ei melding fra banken til Oslo Børs.

Les også: Bankansatt siktet for underslag og hvitvasking

– Vi vil berømme politiet for rask respons, og godt samarbeid i den innledende etterforskningen. En del av midlene er gjort rede for og sikret, men vi tar høyde for at en stor andel av pengene er tapt. Sammen med politiet og Økokrim bruker vi nå store ressurser for å oppklare saken, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske i en pressemelding lørdag.

- Saken er en stor påkjenning for både ansatte og de involverte. Vi har derfor satt av ressurser til å gi god oppfølging av alle som er berørt av saken, sier Brøske.

Har erkjent forholdet

Det var torsdag politiet pågrep mannen, som er siktet for grovt underslag og hvitvasking. Foreløpig tyder etterforskningen på at beløpet er på flere titalls millioner kroner.

– Det er enorme verdier som er på avveie, sier påtaleansvarlig i Trøndelag politidistrikt, Ole Andreas Aftret.

Mannen har erkjent straffskyld i avhør, går det fram i en kjennelse fra Trøndelag tingrett.

Han er en underordnet funksjonær i en bank i Trondheim, ifølge hans advokat Christian Wiig.

– Han har tilstått det som han har gjort. Det er en stor sak, og han har gitt fullstendig erkjennelse, sier Wiig. Mannen sier han har gjort dette helt alene.