- Det har vært et savn i bygda. Vi skulle ha et 25-årsjubileum i 2020, og hadde da tenkt å gjøre det store, men nå blir det å feire det to år på etterskudd.

Det sier messegeneral i Grenseløse Meråkerdager, Gunnar Smedberg. Lørdag og søndag er det igjen klart for Grenseløse Meråkerdager, som de siste to årene har blitt avlyst grunnet pandemien.

Messen arrangeres av Meråker skolekorps, og er et arrangement som betyr mye for korpset, forteller Smedberg.

- Det betyr veldig mye. Vi er veldig heldig stilt i forhold til mange andre korps rundt i regionen. Det gjør at vi kan ha mange sosiale aktiviteter

Noe for alle

Sist gang Grenseløse Meråkerdager ble arrangert, i 2019, var hele 80 utstillere på plass. Og selv etter to år med pandemi, er interessen stor for å delta på messen. Hele 73 utstillere kommer til Meråker, kan Smedberg fortelle.

- Vi har en del nye innen gårdsmat og kunst og håndverk. Innen næringslivet har vi prøvd å ha med fortrinnsvis de bedriftene og det næringslivet som er i Meråker, og fokusert egentlig veldig på det i år.

Samtidig har arrangøren prøvd å legge ekstra godt til rette for aktiviteter, da spesielt rettet mot ungene.

- IL Varden Meråker har kjøpt inn en 15x18 meter stor ballbinge som vi skal prøve å få til noe spilling på. Har også mange aktiviteter ellers, som simulator, gravemaskin, lastebil, rallycrossbanen på Lånke, åpen gård. Ja, vi har en god del aktiviteter for ungene vertfall.

Hør hele intervjuet med Gunnar Smedberg i lydfilen under.