Ordførerkandidat for AP i Steinkjer, Gunnar Thorsen sier at de ønsker vekst i Steinkjer og de ønsker å styrke byens posisjon på Innherred og gjøre området sterkere. Ved å flytte hele fylkeskommunen til Steinkjer regner han og lokalpartiet at det vil bety en styrking av hele Trøndelag.

Vi har et sterkt samarbeid, og det er viktig at også et sterkt Steinkjer bidrar til et sterkt Innherred med vekst og utvikling på alle områder

Gunnar Thorsen

Thorsen mener det vil være en styrke for hele Trøndelag å flytte også den politiske delen av fylkeskommunen til Steinkjer.

– Vi tror det er en fordel og det medfører jo at man bruker hele Trøndelag på en bedre måte og får en mer balansert utvikling i hele fylket.

Han sier videre at innenfor en times kjøring så har man på Innherred 70–80.000 mennesker innenfor samme bo- og arbeidsmarked og det er viktig å utvikle denne regionen.

Slik ser det nye fylkeshuset i Steinkjer ut. Veidekke har fått kontrakten på byggingen som beløper seg til om lag 219 millioner Foto: NSW Arkitektur

Steinkjer ønsker å ta mer ansvar i Innherredsregionen som har andre sterker områder også. Levanger og Namsos som har sykehus, Verdal har Øran-området og ved å flytte hele fylkeskommunen til Steinkjer mener han og Steinkjer Arbeiderparti at man samlet sett både styrker byen, regionen og hele fylket.

Når det kommer til helgens fylkesårsmøte er Thorsen mest spent på hvilken formulering man ender opp med fra komiteen som skal ha siste hånd på verket.

Hør hele intervjuet med Gunnar Thorsen her: