– Det ser veldig lovende ut framover, sier vakthavende meteorolog ved meteorologoisk institutt, Geir Ottar Fagerlid på spørsmål om vær-prognosene for 17.mai i Trøndelag.

Gunstig sirkulasjonsmønster

– Egentlig ser hele uka svært lovende ut. Så 17. mai kommer inn i en god rekke med dager med temperaturer over 20 grader og veldig mye sol.

Og det fine været kommer til å vare til over pinse, men den fineste dagen blir 16.mai, ifølge meteorologen.

Værmeldingen på yr.no over så godt som hele Trøndelag hele uka, men det er fortsatt et merkbart skille mellom natt- og dagtemperaturene.

– Det skyldes et veldig gunstig sirkulasjonsmønster. Vi har et stasjonert lavtrykk ved Storbritannia, som fører til en sørøstlig luftstrøm over Midt-Norge.

– Vi får veldig varme luftmasse fra kontinentet, Mellom- og Sør-Europa, og i kombinasjon med sol får vi disse fine temperaturerne. Det er fortsatt litt kjølig om natta, men i det store hele ser det venta veldig mye sommerlig vær.

Ifølge Trønder-Avisa er det venta opp i 26 grader i Steinkjer 17.mai, som dermed er med i konkurransen om å få den heteste nasjonaldagen i Trøndelag. Men været er generelt veldig fint over hele fylket.

Hør hele intervjuet med meteorolog Geir Ottar Fagerlid her: