Onsdag ettermiddag ble det på nytt oppdaga hærverk på Selbu Ungdomsskole. Denne gangen var det gjort skade på flere garderobedører.

Skadeverk i skoletida

Totalt ti garderobedører er ødelagt det siste døgnet, og det har over en tid vært flere episoder med skadeverk i skoletida. Det skal også være andre ødeleggelser over lengre tid, som skolen nå mener de må få bukt med, ifølge Trøndelag Politidistrikt, som har vært i kontakt med skolen.

– Skolen har vært plaget med dette en periode. Det har vært tema mellom skole, foreldre og elever, men det har ikke blitt bedre, sier operasjonsleder ved Trøndelag Politidistrikt, Roger Mogstad.

– Om noen har konkrete tips er det bare å kontakte politiet. Det er helt sikkert noen som vet, sier Mogstad.

– Bør ordne opp internt

Selbu kommune vurderer nå å anmelde hendelsene, og onsdag var skolen i kontakt med Rolf Ove Viken i Trøndelag Politidistrikt. Han er politikontakt for Selbu- og Tydal kommune

Viken sier de råder skolen til å ta saken internt før de eventuelt går til en politianmeldelse.

– Vi har vært i kontakt med skolen, og rådet fra oss er at de bør se på hvilke tiltak som kan settes i gang fra skolen side før politiet kobles på, sier Viken til Nea Radio onsdag ettermiddag.

Nea Radio har også vært i kontakt med oppvekstsjef i Selbu kommune, Geir Håvard Mebust, som sier han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Rektor, Elin Skrødal, har ikke svart på våre henvendelser onsdag.