Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage inviterer for tredje gang til møte med en av verdens fremste eksperter innen masseprodusert skreddersøm  Joseph B. Pine fra USA.

Det skjer under konferansen om digitalisering torsdag 17. november. Fire inspirerende og dyktige foredragsholdere innleder på konferansen.

Under overskriften Digitalisering og masseprodusert skreddersøm settes det fokus på hvilke muligheter digitalisering gir for kundetilpasning og verdiskaping for næringslivet.

- Næringslivet og andre inviteres nå til høstens kanskje mest spennende konferanse på Røros, heter det i en pressemelding fra næringshagen.

Joseph Pine tilbake

Joseph Pine er en av innlederne. Han er gjesteforeleser på en rekke universiteter verden over. Han har snakket til World Economic Forum og står bak boken «The Experience Economy» som er kåret til en av de 100 beste businessbøkene gjennom tidene.

Pine er blitt en kjær venn av Røros, og har tidligere uttalt at noen av de bedriftene han har sett her er blant de beste på masseprodusert skreddersøm uansett land. Nå gjester han bergstaden med sin siste tenking omkring digitalisering av vare- og tjenesteproduksjonen. Også denne gangen vil Joseph Pine benytte anledningen til å besøke industribedrifter på Røros. Han har tidligere vært på møter hos Røros Metall og sett på produksjonen til Røros Vinduer og Dører og SB-Seating. Under dette besøket vil han få et innblikk i produksjonen til RørosProdukter.

Europas ledende på kundeopplevelser

Fra CyLEDGE Media i Wien kommer Paul Blazek. Paul Blazek er grunnlegger og administrerende direktør for cyLEDGE Media, et av Europas ledende byrå for skreddersøm av kundeopplevelser.

Gjennom cyLEDGE har Dr. Blazek hjulpet mer enn 100 selskaper i å utvikle sine online produktkonfiguratorer, og har gjennomført en rekke forskningsprosjekter. Han underviser i masseprodusert skreddersøm ved universiteter i Sveits og Østerrike. Nå kommer han til Røros for å undervise næringslivet i Midt-Norge.

OS ID deler av sin kompetanse

Markedskommunikasjonen til selskapet OS ID på Os i Hedmark er i dag fullstendig digitalisert gjennom nettsider, blogg, nyhetsbrev, Instagram og Facebook. På samme måte er bedriftens prosesser også digitalt baserte, fra bestilling og ordremottak til produksjon og distribusjon. Digitale merkeløsninger gjør det mulig å samle inn og behandle data om hvert enkelt husdyr og følge dyret gjennom hele verdikjeden.

Marie Bakås deler av selskapets erfaringer og kompetanse. Marie er leder for HR og kommunikasjon i OS ID as.

SB-Seating digitaliserer

Eirik Kristensen fra Scandinavian Business Seating AS vil gi de frammøtte et innblikk i hvordan de nå tar digitaliseringen i bruk for fullt. Eirik Kristensen er Vice President Digital i SB-Seating, og leder den globale digitale satsningen til SB-Seating i Europa.

Scandinavian Business Seating er en av Europas mest lønnsomme stolprodusenter og i verdensklasse innen masseprodusert skreddersøm. Selskapet utvikler og produserer ergonomiske kontorstoler med skandinavisk design gjennom alt fra forskning og utvikling via produksjon til markedsføring, salg og distribusjon. Den største av SB-Seatings fabrikker ligger på Røros

Påmeldingen er  i gang

Konferansen den 17. november foregår delvis på engelsk og delvis på norsk, og holdes på Storstuggu Kultur- og konferansesenter på Røros. Arrangementet er et samarbeid mellom Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage, og finansierer bl.a. gjennom prosjektene Custom-R og Scandinavian Heartland. Påmeldingen skjer selvfølgelig digitalt, og via nettsidene til Rørosregionen Næringshage