Fargelegge Stjørdal

Det blir små og store arrangement gjennom hele året, kunne Elin Kolden fortelle under en pressekonferanse denne uka. Kolden er godt over gjennomsnittet interessert i Ole Vig og leder av jubileets arbeidsgruppe og forteller at dette blir et jubileum som skal fargelegge hele Stjørdal. Med banner og blomster i spreke farger.

Banner som skal brukes under jubileet. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Influenser

-Det er viktig å markere jubileet fordi han var en viktig del av dannelsen av det moderne norge, det å være samfunnsborger og samfunnsinterressert, sier Elin Kolden. Hun sier videre at Vig var veldig sentral i dette arbeidet og at han har blitt omtalt som en av våre nasjonale strateger. -Vi hadde vært en del av Danmark i 400 år og han kjempet for å få kunnskap ut til folket slik at de kunne ta del i nasjonsbyggingen, sier Kolden. Mange av arrangementene i jubileumsåret vil være rettet mot de unge og derfor har jubileet fått en ungdommelig profil både i farvevalg og språkbruk. -Det er for å sette Ole Vig inn i nåtiden, sier Kolden som håper at dette grepet får barn, unge og unge voksne til å bli nysgjerrige på hvem Ole Vig var.

Hør intervju med Kolden her:

Det er så meget jeg ville sagt mitt folk og fedreland før jeg dør, og derfor må jeg bruke hver stund så flittig.

Ole Vig på dødsleiet

Hvem var Ole Vig?

En som kjenner godt til historien om Ole Vig er Kjell Erik Pettersson. Han har i over tredve år vært leder i Stjørdal Historielag og kan fortelle at Vig har gater oppkalt etter seg i hele 9 steder i norge. -Han var en foregangsmann i bedring av arbeidsvilkår for lærere, sier Pettersson. På spørsmål om hva han synes om den friske profilen og betegnelsen som influenser svarer han; - Jeg tror at den ordbruken fenger ungdommen og det er de vi må få tak i for at Ole Vigs navn skal bevares i framtia.

Hør Intervju med Pettersson her:

Foto: Hroar Wold Nordhaug