For 20 år siden fantes det ikke gjedde i Selbusjøen, i allefall ikke på langt nær så mye som det er der nå. De siste årene har antallet gjedder eksplodert, det samme har størrelsen på fisken.

Hvert år arrangerer Selbusjøen Grunneierlag i samarbeid med B.Langseth gjeddedag. - En fin anledning til å prøve gratis fiske på denne flotte sportsfisken og ikke minst gode matfisken, sier arrangør Frode Langseth.

Grunneierlaget stiller med premier til den som tar de lengste gjeddene. - Dette er gull, sølv og bronsegjedde lagd av Åse Steiro Johnsen fra Selbu. Skal man få has på noen av disse lørdag må man hive seg opp i rett tid og bli med på hele dagen. Fiskestart er klokken 08.00 og det er stangfiske som gjelder.

Veiing og måling skjer ved Garbergselva og Selbu Camping mellom 13 og 16 samt hele dagen på facebookgruppen "Gjeddefiske i Selbu".

Fisk over 80cm skal etter det Nea Radio kjenner til settes ut igjen, men man kan registrere lengde (og gjerne vekt) direkte til denne facebooksiden. - Gode bilder kreves for at beviset skal holde, for her har det vært cm om å gjøre tidligere.

Arrangøren lover avslutningsvis en flott dag for hele familien og gratis fiskekonkurranse med premier til alle som får fisk (også ørret) i Garbergelva.