Mange har sett dem og ikke minst hørt dem de siste dagene. hundrevis av, gjerne tilårskomne biler av ymse kvalitet, med blinkende lys, ulende sirener og massevis av trivelige passasjerer. De er deltagere på Carbage Run - The ultimate Car Trip.

Dette er i følge deltagerne den ultimate 5-dagers roadtrippen gjennom Europa i gamle og utspjåkede biler.

5 dagerstur

Utfordringen består i å reise flere tusen kilometer gennom Europa og i løpet av 5 dager få ditt gamle vrak av en bil over mållinjen.

Carbage Run handler ikke om fart eller tid, men går ut på å være kreativ, ha det artig og få fine opplevelser.

Selv om det ikke er avgjørende, hvem som kommer først over mållinjen, har man hver dag en utfordring til deltagerne i form af oppgaver.

Om man løser disse så får man poeng og den siste dagen har teamet med flest poeng vunnet Carbage Run.

Flere europeiske land er med på turen, men de aller fleste deltagerne er fra opprinnelseslandet, Nederland. Carbage Run er så populært i Nederland at de har både sommer og vinterutgaver - i tillegg til en mopedversjon!

Årets tur er lagt til Skandinavia og alle de 500 bilene, som alle har minst to passasjerer, har nå kommet til de sørlige delene av Trøndelag. Onsdag formiddag hadde mange kommet til Ålen.

Førstereisgutt

Nea Radio traff på en av deltagerne på turen, Tristan fra Utrecht i Nederland. Han sier at turen er kun for moro og at det er ulike mål man må oppsøke i løpet av reisen, som denne gangen er lagt til Skandinavia.

Bilene er veldig spesielle og mange bruker lang tid på å forberede disse til turene sier Tristan, som er med på sitt første Carbage Run.