Prosessen som startet i 2018 er nå i ferd med å gå inn for landing. Og dersom kommunedirektøren får viljen sin, vil altså biblioteket havne i Ålentorget. Noe som for en tid tilbake virket usannsynlig.

Det var nemlig ikke ledige lokaler i bygget da saken første gang kom på bordet til politikerne. Siden har den situasjonen endret seg.

Full enighet

Både ungdomsrådet, rådet for eldre og funksjonshemmede og Ålentorget selv er enige med kommunedirektøren. Argumentene som går igjen er beliggenheten, romsligheten og at det vil skape økt aktivitet i og rundt senteret.

Ikke overraskende er økonomien et helt sentralt argument for kommunedirektøren, og han viser da også til at Ålentorget er det klart billigste alternativet for kommunen.

Administrasjonen har regnet seg frem til at en etablering av Holtålen folkebibliotek i Ålentorget vil medføre en total investeringskostnad på 2,85 millioner kroner, noe man beregner til å bli en årlig kapitalkostnad på 150,000 kroner. De to andre alternativene i saken – en videreføring av dagens lokaler, eller Hovet – fører meg seg årlige kapitalkostnader på hhv. 270,000 og 420,000 kroner.

Kommunedirektørens anbefaling til formannskapet er dermed følgende:

1. Alternativ Ålen senter velges som fremtidig biblioteklokale for Holtålen iht. vedlagt mulighetsstudie.

2. Kostnadene, kr 2,85 mill dekkes med omdisponeringer i investeringsbudsjettet for 2020 som beskrevet i saksfremlegget og tilsvarende for budsjettet for 2021.

3. Prosjektet søkes ferdigstilt innen 01.03.2021.

Hele saksfremlegget kan du lese her.

Formannskapet vil ta stilling til saken i sitt møte tirsdag 6. oktober.