Når nye smittetilfeller registreres, stiger adrenalinet hos Liv Johanne Rekstad og de andre som jobber med smittesporing i Stjørdal kommune.

– Ikke at vi noen gang slapper helt av, vi er bestandig litt på vakt.

I pauserommet i en kjeller dypt under byen, forteller hun at folk kan bli redde når hun eller kollegaene ringer.

– Men det går stort sett bra. Og det er ikke bestandig vi ringer for å varsle om at folk må i karantene, ofte gjelder det helt andre opplysninger vi må få tak i. Når de vi ringer skjønner at de ikke må i karantene blir det som å snakke med et annet menneske, ler Liv Johanne.

Nytt utbrudd

I skrivende stund er det sju nye smittetilfeller i kommunen og 165 nærkontakter er i karantene. I tillegg er hustandsmedlemmene til de karantenesatte i ventekarantene.

– Det blir fort mange mennesker i en slik situasjon. Men etter hvert utbrudd evaluerer vi jobben og prosessen og vi har lært mye på disse månedene. Jeg føler at vi har god kontroll på situasjonen når den oppstår.

Stolt

Liv Johanne er stolt av det de har oppnådd i Covid 19-teamet.

– Dette er et helt nytt team i kommunen og vi har måttet lære underveis. Det tok en stund før vi fik trygghetsfølelsen over hva vi faktisk hadde å gjøre med i dette viruset, men det har vi godt grep om nå. Hun forteller at det viktigste er at alle prosesser skal være smittesikre og at de ansatte skal føle seg trygge på jobb.

– Nå er alle ansatte vaksinerte, men det betyr ikke at vi ikke må ha fullt smittevern. En vet aldri.

Populær jobb

En skulle kanskje tro at det å spore koronasmitte var noe de fleste ønsket å unngå på daglig basis. Denne antakelsen kan Liv Johanne avkrefte.

– Det er veldig mange som ønsker å jobbe i vårt team. Det tar jeg som et stort kompliment og det sier meg at vi har gjort noe riktig, avslutter Covid 19-lederen i Stjørdal.

Hør intervjuet med Liv Johanne Rekstad i avspilleren under: