Morgan Frelsøy

Politiet fikk melding om brann i en campingvogn på Oppdal klokka 08.30 tirsdag morgen, og nødetatene rykket ut til Granmo camping i Oppdal. Det var to personer i vogna da det begynte å brenne og de skal ha kommet seg velberga ut.

- De som lå å sov i vogna våknet av en annen gjest som banket hardt på døra. Da så de at det brant ut fra en gasslange på gassflasken. De løp ut og kom seg et stykke unna, og så smalt det, sier Lars Hevle, eier av campingplassen.

Ikke så stort skadeomfang som fryktet

Det ble først meldt at det var tre vogner som stod i brann, men i ettertid viser det seg at kun en vogn er nedbrent og at de andre vognene kun hadde mindre skader.

Politiet opprettet en sikkerhetssone da det er gassflasker i vognene. Først evakuerte de campingplassen og opprettet en sikkerhetssone på 100 meter. Siden utvidet de sikkerhetssonen til 300 meter. Denne sikkerhetssonen gjelder fortsatt, ifølge Morgan Frelsøy, som er reporter i avisa Opp.

- Det ser nå ut til at brannvesenet har kvalt det som er av åpen ild, og røykutviklinga har avtatt gradvis, sa Frelsøy, som var til stede på campingplassen.

Politiet melder at det fortsatt er fare for eksplosjon på grunn av gassflasker på området, og opprettholder sikkerhetssonen.