Trøndersk matfestival er i gang på Torvet i Trondheim. Klokken 11 åpnet dørene til festivalen, og folk strømmer allerede til Torvet for å se hva regionen har å by på.

Hvert år blir Årets Produkt kåret under åpningen av festivalen.

- I juryen sitter fagfolk som lukter, smaker og kjenner seg fram til hvilket produkt som har den beste kvaliteten. Det blir lagt vekt på gode tilbakemeldinger til produsentene, slik at de kan utvikle sine produkter. Både på utseende, innpakning og kvalitet, smak og lukt, skriver kommunikasjonsleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Silje Kolaas, i en pressemelding.

Årets produkt i de ulike kategoriene er:

Årets bakst- og meieriprodukt: Pekkabrød fra Liverten, Nordli i Lierne

Årets kjøttprodukt: Fenalår av steinaldersau fra Haugrønning gård, Bosberg i Trondheim

Årets meieriprodukt: Hvit geitost fra Skansen Ost, Lysøysundet i Åfjord

Årets nykommer: Vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat, Malm på Steinkjer

Årets sjømat: Tuvas spesialrøkte laks fra Dolmøy Seafood, Dolmøya på Hitra

Årets søtsak: Smellkyss fra Fru neliK, Rissa i Indre Fosen

Årets økologiske produkt: Gammel ungkaren fra Hitra Gårdsmat, Kvenvær på Hitra

Åpen klasse: Zari Eplemost fra Inderøy Mosteri, Straumen på Inderøy

Årets Matgave: Afternoon Tea med Smaker fra Øyriket AS, Melandsjø på Hitra