Trøndersk matfestival er i gang på Torvet i Trondheim. Klokken 11 åpnet dørene til festivalen, og folk strømmer allerede til Torvet for å se hva regionen har å by på.
Hvert år blir Årets Produkt kåret under åpningen av festivalen.
- I juryen sitter fagfolk som lukter, smaker og kjenner seg fram til hvilket produkt som har den beste kvaliteten. Det blir lagt vekt på gode tilbakemeldinger til produsentene, slik at de kan utvikle sine produkter. Både på utseende, innpakning og kvalitet, smak og lukt, skriver kommunikasjonsleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Silje Kolaas, i en pressemelding.
Årets bakst- og meieriprodukt: Pekkabrød fra Liverten, Nordli i Lierne
Årets kjøttprodukt: Fenalår av steinaldersau fra Haugrønning gård, Bosberg i Trondheim
Årets meieriprodukt: Hvit geitost fra Skansen Ost, Lysøysundet i Åfjord
Årets nykommer: Vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat, Malm på Steinkjer
Årets sjømat: Tuvas spesialrøkte laks fra Dolmøy Seafood, Dolmøya på Hitra
Årets søtsak: Smellkyss fra Fru neliK, Rissa i Indre Fosen
Årets økologiske produkt: Gammel ungkaren fra Hitra Gårdsmat, Kvenvær på Hitra
Åpen klasse: Zari Eplemost fra Inderøy Mosteri, Straumen på Inderøy
Årets Matgave: Afternoon Tea med Smaker fra Øyriket AS, Melandsjø på Hitra