Skuterfolket i Neadalen må smøre seg med tålmodighet litt til, for mens Gauldalsløypa åpnes på lørdag, velger Tydal Snøskuterklubb å vente nok en uke før de åpner sine skutertraséer for publikum.

Årsaken er reinsflytting. Det sier løypeansvarlig Erik Kirkvold og legger til at alle løypene nå er merket og klar for sesongen.

– Vi har vært ute og befart og det ser veldig bra ut her og. Nå er det meste av oppmerking klart til åpning, og så venter vi på at det siste av reinsflyttingen er ferdig, så mot neste helg håper vi å kunne åpne, sier han.

Det betyr at alt av løyper i Tydal er stengt en uke til. Heller ikke strekningen fra Stugudal til Øvlingen slik at man kan kjøre inn på Gauldalsløypa, blir åpnet før neste helg.

– Vi har nok gjort det om alt har vært klart i forbindelse med reindrifta, men nå har kommunen vært i dialog med dem og da er det sagt at mot neste helg så skal det være klart.

Positivt med flere løyper

På spørsmål om hva det betyr at også nabokommuner, først og fremst Holtålen, nå oppretter skuterløyper og lenker disse til løypenettet i Tydal, så svarer Kirkvold at dette helt klart har en positiv effekt.

– Det å få skape et samlet løypenett i regionen styrker hele ordningen. Det har aldri vært noe mål å ha flest mulig kilometer i hver enkelt kommune, men når vi klarer å koble det sammen så blir det et veldig bra tilbud. Så jeg håper virkelig for framtida at vi kan få spikret disse sammenslutningene så vi slipper å kjøre så mange ekstrarunder på det.

Hør intervju med Erik Kirkvold her: