Da Trond Giske ble leder i Nidaros Sosialdemokratiske forum i fjor høst, var medlemstrallet 19!

Så slo Giske-effekten til og medlemsmassen økte formidabelt og teller i dag rundt 630 personer, noe som gjør at Giske leder landets største Ap-lag.

Grunnleggende sosialdemokratiske saker og verdier.

Dette betyr også at lokallaget er blitt en maktfaktor å regne med når kampen om posisjoner høyere opp i Ap-systemet skal besettes.

– Dette viser at det finnes utrolig mange sosialdemokrater, både i Trøndelag og resten av Norge, sier Trond Giske og legger til at lokallaget skal bruke posisjonen til å løfte frem grunnleggende sosialdemokratiske saker og verdier.

Han mener strømpriser og pensjon er områder lokallaget nå skal fronte.

Når det kommer til personlige ambisjoner, så er Giske mer rund i svarene.

– Det er å gjøre en god jobb i Nidaros, og det virker som det går bra akkurat nå, sier han.

-Det finnes utrolig mange sosialdemokrater, både i Trøndelag og resten av Norge.

Trondheim

Et verv enkelte har sett for seg Trond Giske i, er rollen som ny ordfører i Trondheim. Rita Ottervik, som har hatt klubba i 21 år, har varslet at hun ikke stiller til gjenvalg neste høst.

– Nei, det er ikke aktuelt, svarer han på spørsmål om dette er en fremtidig jobb for den tidligere statsråden, som satt på Stortinget fra 1997 til 2021.

Hans eneste politiske verv for tiden er som leder i Nidaros Sosialdemokratiske forum og han sier at han har en formidabel sommerjobb foran seg, da han har lovet å ringe alle nye medlemmer i lokallaget.

Hør intervju her: