Tirsdag hadde 3. klassen ved Hov Skole i Ålen en litt annerledes svømmetime enn vanlig. Sistetimen av skoledagen var nemlig satt av til bading i Gaula med vanlige klær på.

Lærer Sunniva Aunøien Bakås sier det er blitt mer fokus på at barn skal tåle å komme i kaldt vann ute - ikke bare iført badetøy og svømmebriller i oppvarmet basseng.

– Det skjer svært få ulykker i basseng. Alle har nå badet med klærne på og fikk dermed følelsen av at alt er litt tyngre, sier hun og røper at hun følte hun måtte gå foran som et godt eksempel og være førstemann uti.

– Det gjorde jeg og jeg svømte, sier hun før hun blir avbrutt av en av 3. klassingene, Joar, som vil påberope seg æren av å ha vært først i vannet.

LITT KALDT: Noen er litt tøffere enn andre. Foto: Per Magne Moan

Gradestokken viste 12-13 grader i lufta da den spennende utetimen startet. Og etter litt forsiktig nøling, var badetimen i elva i gang. Noen dristet seg sogar helt under, mens andre var fornøyd med å vasse litt.

SPENNENDE SKOLETIME: Uvant å bade med hverdagsklærne på. Foto: Per Magne Moan

Etter hvert så kom det meldinger om at det slett ikke var så verst temperatur og de aller fleste var etter badingen enige i at dette ikke var noe å grue seg til.

Sunniva ser ikke bort fra flere badetimer i Gaula senere i høst, med litt lavere temperatur i både luft og vann.

– Dette var ikke så verst så vi får se om vi ikke gjør det igjen senere i løpet av høsten. Hun mener det er viktig å gjøre slike ting på en måte som ikke virker skremmende på barna.

– De skal ikke få panikk og de skal ikke få en dårlig følelse av dette. Men det skal gjøre dem tryggere, sier hun og innrømmer at det var en artig opplevelse som alle kommer til å snakke om i lang tid framover.

TØFFE BADERE: Karoline, Aylin, Aurora, Linnea, Sunniva (bak), Kjerstine, Joar, Karianne, Martine og Oliwer Foto: Per Magne Moan

Hør intervju med lærer Sunniva og 3. klassingene Joar, Aylin, Aurora og Karianne her: