– Situasjonen akkurat nå er noe uoversiktlig, men det er satt inn tiltak, og det testes bredt, sa helse og omsorgsleder Ingjerd Tuset tidligere i dag. Hun ville da ikke si hvor mange som har testet positivt i Tydal, men bekrefter at også ansatte i helse- og omsorgstjenesten er berørt.

Mange fikk vaksine, både korona- og influensavaksine, på Tydal helsesenter forrige uke, men det er ennå ingenting som tyder på at det har vært smitte i omløp der.

I ettertid av at dette ble kjent i media har kommunen gått ut med følgende pressemelding:

- Etter møte i krisestab i Tydal kommune mandag ettermiddag informeres det om følgende: Kommunen har 4 positive PCR tester pr i dag. Situasjonen følges nøye og det er gjort tiltak til ansatte i Tydal kommune og innbyggere som har testet positivt. Vi oppfordrer fortsatt til selvtesting og følg nasjonale retningslinjer, sier kommunedirektør Heidi Horndalen.

Test deg

– Det er viktig at alle tester seg og holder seg hjemme dersom man får symptomer på korona. Du kan bestille time for PCR-test ved Tydal legekontor fra mandag til fredag, mens hurtigtester leveres ut fra testestasjonen i sokkelen på Tydal sykehjem, også det fra mandag til fredag, alle dager klokka 10, det sier helse og omsorgsleder Ingjerd Tuset til Nea Radio.

Ta forholdsregler

Tydal kommune anbefaler at alle holder minst én meter avstand til de man ikke bor sammen med, redusere antall nærkontakter og er bevisst på hvor mange man møter.

Bruk også munnbind i butikker, på kollektivtransport, i taxi og i andre situasjoner der man ikke kan holde avstand.

– Alle over 16 år anbefales å ta koronavaksine. Anbefalingen henger først og fremst sammen med risikoen for alvorlig sykdomsforløp dersom man får korona, sier Tuset.

– Alle som er i en risikogruppe eller som ikke har tatt koronavaksine bør skjerme seg. Det betyr ikke at man skal ha sosial isolasjon, men det er viktig å være bevisst på å følge smittevernrådene som en kan lese mer om på helsenorge.no.

I Tydal er man nå stort sett ferdig med å vaksinere personer over 45 år.

– Nå har vi begynt å vaksinere de yngre gruppene. Vi vaksinerer fortløpende personer som er innenfor intervallet på 20 uker og det gjøres en gang i uka.

Neste vaksinering blir førstkommende torsdag.