- Styret er meget tilfreds med at vi har funnet en arvtager etter Finn Haugan med tung finanserfaring, inngående kjennskap til SpareBank 1-alliansen og fremragende resultater. Det har i tillegg vært viktig for styret å finne en leder med lokal tilhørighet for å videreutvikle regionens ledende finanshus, sier styreleder Kjell Bjordal i SpareBank 1 SMN.

Janson har de siste seks årene vært konsernsjef i SpareBank1 Nord-Norge og var før det viseadministrerende direktør i Fokus Bank (Danske Bank Norge).

- Konsernsjefjobben i SpareBank 1 SMN er sannsynligvis den eneste stillingen i Norge som kunne få meg til å forlate SpareBank1 Nord-Norge. For meg som trønder er det stort å få lov å lede regionens klart ledende finanshus og få jobbe med 1500 nye kolleger. Jeg gleder meg også til å jobbe med en region jeg har stor tro på og identifiserer meg med, sier påtroppende konsernsjef Jan-Frode Janson.

Janson etterfølger Finn Haugan, som har ledet SpareBank 1 SMN siden 1991.

- Finn Haugan har hatt uvurderlig betydning for at SpareBank 1 SMN har bygd seg opp til et komplett finanshus, med en ubestridt posisjon som lønnsom og solid markedsleder i regionen. Han har ledet banken trygt gjennom flere kriser, og han har mye av æren for etableringen av SpareBank 1-alliansen, sier styreleder Kjell Bjordal.