Det er tomta i Øyaveien det har handlet om for og Schløsser-Møller gruppen i over fem år. Prosjektet Øyavegen utbygging AS har blitt stoppet i kommuneadministrasjonen gang på gang, men i forrige uke kom meldingen om at Aresam hadde godkjent planene med noen ganske få endringer.

– Dette kom som en bardus og svært gledelig overraskelse, sier Erik Schløsser-Møller som står bak prosjektet. Han var ikke klar over at saken skulle behandles under torsdagens møte.

– Vi hadde faktisk gitt opp og vurderte nå å selge eiendommen. Nå ligger det heldigvis an til at prosjektet kan se dagens lys.

Saken fortsetter under lydfila:

Klage

Det er krav til parkering, fasader, svalgangsløsninger og utnyttelsesgrad som har stanset prosjektet til nå.

– Nå ser vi at partiene har gått sammen om å godkjenne prosjektet med noen ganske få endringer. Det er veldig positivt og viser at Malvik kommune er fremoverlente når det gjelder sentrumsutviklingen i Hommelvik, slår Schløsser-Møller fast.

Det eneste som ikke har fått gjennomslag hos politikerne, er byggelinja mot Malvikvegen.

– Vi ønsket at bygget skulle ligge i flukt med andre bygg. Dette må vi jobbe med å endre. Når det er gjort kommer vi til å ferdigprosjektere og sende inn en ordinær byggesøknad. Dermed skal det i teorien ta tre måneder før vi kan gå igang og vi håper på byggestart tidlig i 2021.

Historisk

Boligkomplekset, som har fått det foreløpige navnet Høvlmestertunet, skal bygges på tomta der den gamle høvlmesterboligen ligger.

– Dette er ett av de eldste byggene i Hommelvik og dette er en historisk verdi vi tenker å hedre, sier Schløsser-Møller. Han forklarer at høvlmesterboligen vil bli integrert i bygningskroppen.

– Dette bygget skal fungere som et slags grendahus for beboerne rundt, og kunne brukes til konfirmasjoner og lignende. Det vil også være gjesterom som kan benyttes av besøkende.

Klenodier

Utbyggerne er på jakt etter gamle fotografier og gjenstander som kan knyttes opp mot sagbruksdriften i Hommelvik.

– Malvik og Hommelvik er kjent for sin industrihistorie og dette byr på spennende muligheter for å gi bygningene sjel. Det er viktig for oss.

Marked for mer

Erik Schløsser-Møller mener at det absolutt er marked for de rundt 60 nye leilighetene prosjektet består av.

– Vi mener jo at vi har den beste tomta i Hommelvik. Enkelte av leilighetene vil ha praktfull utsikt fra alle vinduer og ikke minst så er vi sentrumstilknyttet. Han sier videre at enkelte boligkjøpere har etterspurt et alternativ til Hommelvik Sjøside, særlig på grunn av nærheten til sentrum.

– Dermed tror jeg at disse vil velge et annet alternativ når det nå kommer. Vi antar at det normalt selges omlag 40 til 50 nye leiligheter i Malvik i løpet av et år. Vi tror at en god del av disse kundene kan komme til å velge oss.