Olav Halvor Megård innrømmer at han ikke husker stort av folkevalgtopplæringen han gjennomgikk da han tiltrådte som representant for Pensjonistpartiet i Holtålen. Innrømmelsen kommer etter stormen som oppsto på Facebook i etterkant av formannskapsmøtet i kommunen i forrige uke. Der lanserte Megård tanken å flytte legekontoret i Ålen til Røros.

– Jeg trodde møtet hadde blitt lukket, sier Megård, på tross av at han inviterte hjem Nea Radios journalist Per Magne Moan for et intervju om saken i etterkant av møtet.

– Nå har jeg lært at det ikke stemmer.

Saken forstetter under lydfila

Mente ikke et ord

Torsdag skrev Megård i et innlegg på Facebook at "Nea Radio gikk rett i fella. Jeg mente ikke et eneste ord om det å flytte legekontoret". På spørsmål om hva han mente med innlegget, sier Megård at han selv gikk i baret og at det var det han hadde ment.

– Når du i rollen som folkevalgt lanserer et forslag fra talerstolen, for så i etterkant si i sosiale medier at du ikke mente ett ord av det du sa, forventer du da å bli trodd av velgerne i framtiden?

– Ja, svarer Megård.

– Fordi folk kjenner meg.

Uklar?: Det ble storm på Facebook, etter at Megård fikk kritikk for ideen med å flytte legekontoret i Ålen til Røros. Foto: Screenshot fra Facebook

– En eldre mann

Megård ønsker å slette sin Facebook-profil for å beskytte seg selv mot å taste uvørent.

– Jeg har bare ikke funnet ut hvordan enda, sier politikeren og bedyrer at han ikke behersker mediet slik han burde.

– Det blir så tett, så nært. Jeg er en eldre mann og det blir annerledes for meg enn for de unge.

Representanten Megård kom med en rekke personlige angrep under den opphetede debatten. Mange reagerte kraftig på kommentarene, inkludert andre politikere.

– Jeg tenker ikke over rekkevidden. Jeg tenker ikke jus når jeg kverulerer med en politisk motstander. Jeg legger meg nå så flat som det er mulig å legge seg.

Må ha gjennomgang

Ordfører i Haltdalen, Arve Hitterdal, sier at konsekvensene av denne saken må vurderes.

– Vi er i hvert fall nødt til å ha en oppfriskning av hva det vil si å være folkevalgt. Facebook er ikke en privat arena, understreker Hitterdal.

– Det er også slik at vi ikke trer ut av rollen som folkevalgt i det øyeblikket vi går ut av et møte.