Mari Engen Hanem er 39 år gammel og ble tidligere i mai fullvaksinert. Ikke veldig mange på hennes alder har fått tilbud om vaksine så tidlig, men det spesielle med Mari er at hun tilhører risikogruppe 4. Leddgikt har gjort at hun må gå på immunsupresserende legemidler, og dermed er covid-19 enda farligere for henne enn andre skulle hun bli smittet.

Hun ble vaksinert på samme tidspunkt som flere andre den dagen, alle tilhørte samme risikogruppe. De hadde diskutert hvor glade de var for å se hvor bra systemet funker i Norge. På Facebook uttrykte hun sin takknemlighet over alle de som er involvert i bekjempelsen av pandemien, og la seg samme kveld uten å tenke mer over innlegget. Dagen etter våknet hun til at flere kommentarer under innlegget var slettet og til en innboks som inneholdt meldinger fra flere som mente at hun måtte forklare hvorfor hun hadde fått vaksine så tidlig, og som lurte på hva hun hadde gjort for å komme seg fremover i køen.

- Jeg ble skikkelig satt ut, og må innrømme at jeg ble lei meg. Jeg synes ikke det var noe trivelig i det hele tatt, sier Mari.

Flere forsvarte henne

Det var flere som tok Mari i forsvar etter de ubehagelige meldingene. Likevel synes hun det hele ble så ubehagelig at hun slettet det opprinnelige innlegget og la ut et nytt hvor hun forklarte hvorfor hun hadde fått vaksine nå. Mari var også tydelig på at hun ble innkalt av legekontoret og at hun stolte på vurderingen legene hadde gjort. Da dukket det opp mange støttende kommentarer og en av de som hadde skrevet en ubehagelig melding tidligere kom også med en beklagelse.

Ønsker å oppfordre til å tenke seg om

Etter hendelsen har hun hørt om flere som har vært i samme situasjon som henne, og ønsker å oppfordre alle som blir provosert over å se at noen som er yngre enn seg bli vaksinert om å tenke på at det kan være mange grunner til det.

- Jeg kan ikke skjønne hvordan det skal gå an å lure seg til en vaksine, sier hun .

Hør intervjuet med Mari her: