- Antall smittede i Røros kommune torsdag kveld er fortsatt seks personer. Vi har mottatt mange testsvar i dag, og alle er så langt negative. Det er oppløftende. Men vi venter fortsatt noen viktige prøvesvar. Det betyr at situasjonen er noe mer avklart, men Røros er fortsatt sårbar, skriver Røros kommune i en pressemelding torsdag kveld.

Torsdag var 170 personer testa i kommunen, og d e nærmeste dagene vil gi viktige svar for smittesituasjonen i kommunen. Det er bekreftet at de smittede knyttet til utbruddet i Holtålen er smittet av Alfa–varianten.

- Vi venter fortsatt på svar om de smittede på Kaffestuggu er smittet av samme variant.

Arrangement de nærmeste dagene

Kriseledelsen i kommunen har hatt møte torsdag ettermiddag der blant annet alle arrangementer de nærmeste dagene er blitt vurdert. De er i tett dialog med Handelsstandsforeningen om Nattåpent på Røros, som skal gå av stabelen fredag kveld. På bakgrunn av testsvarene som foreligger så langt, ser ikke kriseledelsen at det er grunnlag for å anbefale en avlysning av arrangementet, men arrangøren har fått tydelige anbefalinger om noen justeringer av programmet i tillegg til ekstra fokus på smittevern.

- Vi oppfordrer folk til å være flinke til å følge smittevernrådene. Kriseledelsen anbefaler sterkt at alle til en hver tid bruker munnbind innendørs på offentlig sted bortsett fra når man spiser eller drikker. Utendørs gjelder de nasjonale rådene, og munnbind skal brukes der du ikke kan overholde 1 meter. I gata der mange samles er dette ekstra viktig.

Øvrige arrangement som er planlagt i helga gjennomføres også. Alle arrangører har fått anbefalinger fra kriseledelsen knyttet til smittevern.

En god jobb

Kommunen sier de setter stor pris på at innbyggerne og besøkende gjør en god jobb sammen i dugnaden mot smitte.

- Jobben ansatte på Kaffestuggu har gjort både før smitten ble oppdaget og hele veien etterpå har bidratt til at vi har kunnet jobbe raskt og omfattende med smittesporing.