Radio Trøndelag og Rørosnytt har inngått en samarbeidsavtale, der målsetningen er å utvikle begge virksomhetene. Sendingene skal fylles med aktuelle saker fra hele Trøndelag, og sendingene avvikles fra nyetablert studio i Veksthuset på Røros.

– Det er artig å være tilbake på lufta, med et trøndersk publikum. Det begynner å bli en del år siden NRK Trøndelag var min arbeidsplass. Jeg har blitt godt mottatt i Radio Trøndelag, og har fått stor redaksjonell frihet. Jeg er glad for denne muligheten, og håper å ta godt vare på den, sier Tore Østby i en pressemelding.

Fortsetter som redaktør i Rørosnytt

– Rørosnytt skal fortsette å være del av et stort mediemangfold på Røros, og jeg forventer at samarbeidet med Radio Trøndelag skal bli en styrke for hele virksomheten. Det ligger i kortene at gode Røros-saker gjennom dette vil få en ny kanal til et større publikum. Det samme gjelder kulturliv og spesielt musikkmiljøet, sier Østby.

Studio i Veksthuset

– Vi i Radio Trøndelag er veldig fornøyd med å få med oss gjengen i Rørosnytt på laget. I nettavisa Rørosnytt har vi funnet samarbeidspartnere med lang radioerfaring og sterk kompetanse, Jeg forventer at dette samarbeidet etter hvert skal gi et løft også ellers i vår virksomhet, sier redaktør i Radio Trøndelag Johannes Aarmo.

I forbindelse med satsingen er det etablert midlertidig studio i Veksthuset. Permanent studio er under oppbygging, og åpner etter planen 1. august.

Hele Trøndelag

– Jeg er særdeles glad for å kunne presentere det nye samarbeidet mellom Rørosnytt og RADIO Trøndelag. Opprettelsen av det nye studioet gir oss bedre geografisk forankring i fjellregionen og ikke minst kan vi tilby et bedre redaksjonelt tilbud til trønderske lyttere, sier redaktør i RADIO Trøndelag, Johannes Aarmo, til Nea Radio.

Han sier videre at sendingene fra Veksthuset i Røros ikke utelukkende skal være Røros-stoff.

– Tore Østby og de andre medarbeiderne på Røros kommer til å ha fokus på hele Trøndelag og kommer likegodt til å intervjue ordføreren på Leka, Oppdal og Frøya når sin tid kommer, sier Aarmo.