– Det var en politipatrulje som påtraff ham i Østmarka, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Rune Hekkelstrand til VG etter pågripelsen i dag.

Pågripelsen fant sted i Østmarkveien, like ved Østmarkseteren og Ulsrudvannet i Oslo

– Han var medtatt og blir fulgt opp av politi og helse med tanke på at han tilsynelatende har vært utendørs, sier operasjonslederen videre til VG

Tips fra publikum

Da Millehaugen ble pågrepet etter én uke på rømmen, skjedde det etter viktige tips fra publikum, opplyser politiet.

– Tipset kom sent i går, og vi undersøkte det videre med patruljer i området i dag. Det var litt tilfeldig at han kom gående akkurat der og da. Vi har vært avhengige av tips fra publikum, og vi vil takke publikum for at de har bidratt til oppklaringen, sier politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

53-åringen sitter nå i arresten på Oslo politistasjon på Grønland, og det er planlagt et avhør i løpet av dagen, ifølge Enoksen.

Stig Millehaugen (53) har vært etterlyst siden han uteble etter en seks timer lang permisjon fra Trondheim fengsel sist onsdag.

Samme ettermiddag rundt klokken 14 forlot Millehaugen Oslo Sentralstasjon til fots etter å ha tatt fly fra Værnes til Gardermoen. Derfra tok han taxi fra flyplassen og til Oslo sentralstasjon.